Schoolware: digitalisering van jouw financiën

Geef de digitalisering van jouw school een boost met Schoolware, het online platform van Count-e. Dit platform vormt een uitbreiding op het pakket.

Webshop

Geef ouders de kans om artikels online aan te kopen, te bestellen of te reserveren. Ouders betalen snel en efficiënt via hun bankapp. De schoolrekening en de betaling worden automatisch verwerkt, waardoor de werklast van de administratieve medewerkers vermindert.

Leerlingenrekeningen

Schoolrekeningen kunnen al eens verloren gaan. In Schoolware voor ouders heb je altijd zicht op de betaalde en onbetaalde schoolfacturen. Ook de schoolrekeningen van de vorige schooljaren blijven beschikbaar.

Verbruik

Met Schoolware kan je in één beweging afwezigheden inbrengen gecombineerd met info die nodig is voor de schoolrekening. Bijvoorbeeld uitstappen, zwemmen, maaltijden, enz. Vaak gebeurt dit nog via papieren klaslijsten. Je moet maar in één platform aanmelden. Ook de administratieve medewerker heeft minder werk aangezien deze info automatisch in Count-e wordt klaargezet.

Fietsvergoeding en onkosten

Onkosten, zoals fietsvergoeding, kunnen ingebracht worden via Schoolware. Je kan aangeven op welke dagen je naar school fietst om zo de kilometers snel en handig te registreren. Bij het inbrengen van onkosten kan je een foto van het kassaticket meesturen zodat je in één beweging alle info aan de verantwoordelijke collega hebt afgeleverd. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte afhandeling van de terugbetaling.

Bovenstaande functies zijn beschikbaar voor alle scholen die met Count-e werken, onafhankelijk van je administratieve software.

Maar er is meer…

Schoolware is een samenwerking tussen Link/Manage, Wisa en Microsoft. Met één account kunnen leerlingen, leerkrachten, administratieve medewerkers en ouders via website of app communiceren met elkaar. Je kan de mogelijkheden van Schoolware dus uitbreiden door optioneel te kiezen voor Schoolware als totaaloplossing. De digitalisering omvat dan zowel het financiële, het administratieve als het educatieve.

  • Door de integratie met Office365 worden de leerlingen optimaal voorbereid voor hun latere professionele omgeving.
  • Door een centrale databank te gebruiken is het operationeel houden van Schoolware sterk vereenvoudigd voor de ICT-coördinatoren.
  • Schoolware als totaaloplossing wordt vandaag gebruikt door meer dan 50 secundaire instellingen. Voor het basisonderwijs is Schoolware al bijna in al onze scholen in gebruik.

Greep uit het aanbod:

Prikbord

Via het prikbord kan je als personeelslid of school berichten, documenten en links versturen. Ouders kunnen pushberichten ontvangen en de (on)gelezen berichtgeving opvolgen.

Oudercontacten

Stel planningsagenda’s op voor de oudercontacten zodat je ouders online geschikte momenten kunnen kiezen en de leerkrachten online hun agenda kunnen opvolgen.

Klasagenda

Plaats als school of leraar activiteiten, taken en aandachtspunten in de klasagenda. Raadpleeg als ouder activiteiten en te doen lijst.

Afwezigheden

Ingave afwezigheden en verbruik in eenzelfde scherm.

Toekomstige ontwikkeling voor de Schoolware website voor ouders omvat het uitbreiden van de administratieve input door de ouders. Op die manier kan de taakbelasting voor de school omlaag en wordt de juistheid van de gegevens gegarandeerd.

Neem zeker contact met ons op bij interesse of vragen.

Laure Fannes

Tel. 016 61 70 73

laure.fannes@wisa.be

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp