Fiscale fiches 281.10 – Belangrijke wijzigingen – Update 08/02/2023

In Count-e kan je al jaren de fiscale fiches 281.10 afdrukken en eveneens indienen via Belcotax. Er zijn enkele belangrijke wijzigingen voor het indienen van de fiches voor inkomstenjaar 2022 zodat we dit item even apart onder de aandacht willen brengen.

De grootste verandering is dat je nu het bedrag aan “kosten eigen aan de werkgever” moet vermelden. Vroeger was een melding dat er dergelijke kosten waren voldoende. Dit heeft wel enkele gevolgen in Count-e ook.

Daarom hebben we de nieuwe werkwijze in Count-e gebundeld in een bijgewerkte handleiding. We raden jullie ten zeerste aan deze handleiding door te nemen om zo op de hoogte te zijn van de nieuwigheden.

De aangifte moet ingediend worden via Belcotax voor 1/03/2023. In de loop van januari verspreiden we een nieuwe versie van Count-e met de meest recente wijzigingen in de xml-bestanden die je nodig hebt in Belcotax. De laatste versie van deze bestanden zijn nog maar zeer recent openbaar gemaakt.

We hebben alles gebundeld in een nieuwe handleiding die jullie hier kunnen bekijken. 

Aanvullingen – 02/02/2023

  • De update staat gepland voor het begin van volgende week, de week van 6 februari 2023. Van zodra je deze update hebt uitgevoerd, zal je de attesten kunnen afdrukken volgens de laatste normen en het XML-bestand voor de Balcotax-on-web ingave kunnen generen.

Aanvullingen – 08/02/2023

  • Met de nieuwe update 4.35 van Count-e kunnen nu xml-bestanden worden aangemaakt en ingediend.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp