Help centrum
< Alle onderwerpen
Print

Klassen toewijzen aan een doelgroep

Omdat het schooljaar mee is opgenomen in de opbouw van de klas, werk je in Count-e ieder jaar met nieuwe klassen. Deze nieuwe klassen verschijnen automatisch in Count-e door de synchronisatie van de leerlingen. Wanneer er bij een klas het jaar 2023 staat, gaat dit over schooljaar 2023-24. Staat er 2022, dan gaat het over vorig schooljaar.

Om met de facturatiemodule in het nieuwe schooljaar te kunnen starten, moet je de nieuwe klassen toewijzen. Dat doe je als volgt:

  • Ga naar Artikelen – Doelgroepen – Doelgroepen klanten

  • Selecteer in het overzicht uw doelgroep leerlingen

  • Kies links in het menu “toewijzing klantengroepen”

  • Vervolgens klik je onderaan in het scherm op de knop “haal op”. Er kunnen klassen van meerdere scholen staan in deze lijst. De klassen beginnen telkens met het instellingsnummer.

  • Je kan best eerst op “selectie niets” klikken om de oude klassen uit te vinken. Vervolgens kan je alle klassen aanvinken die je nodig hebt en je klikt tenslotte op “verwerk” onderaan in het scherm.

Ter info

Enkel wanneer er tijdens het schooljaar nog nieuwe klassen bijkomen, moet je deze hier ook aanvinken. Bijvoorbeeld na een instapmoment.

Verder zal de automatische synchronisatie van de leerlingen alle gegevens van de leerlingen up-to-date houden, ook klaswissels doorvoeren, nieuwe leerlingen inlezen, enz.

Inhoudsopgave