Menu Content/Inhalt
HOME
Schoolrekeningen via e-mail
Momenteel is er veel interesse om de schoolrekeningen via e-mail naar de ouders te sturen. Binnen Count-e bestaan hiervoor de nodige functionaliteiten maar we zijn ook enkele partnerschappen aangegaan die het eveneens mogelijk maken om in één beweging de schoolrekening te betalen via een betaalknop.

 

Om schoolrekeningen via e-mail te versturen zijn er 2 mogelijkheden:

  • Je kan schoolrekeningen in groep versturen door gebruik te maken van SMTP-instellingen. Een Office- of Google account is hiervoor ideaal. Eventueel kunnen ook SMTP-instellingen van uw internnetprovider (Telenet, Proximus, ...) gebruikt worden, maar deze zijn minder aan te raden omdat er maar een beperkt aantal e-mails in groep verstuurd kunnen worden. In dit systeem worden schoolrekeningen naar de ouders gestuurd met een pdf in bijlage bij de e-mail.
  • Daarnaast kan je nog een stap verder gaan en een betaalknop mee in het e-mailebericht versturen. Zo kan men in één beweging de schoolrekening betalen via de gewenste betaalapp zonder manueel een overschrijving te maken aanmaken. Ouders die toch nog een schoolrekening op papier wensen, kunnen gebruik maken van een QR-code. We werken hiervoor samen met twee partners, namelijk POM en Unified Post.
Ook de overheid stimuleert de digitalisering. Meer uitleg over POM bijvoorbeeld kan je hier vinden:

Voor vragen of begeleiding mogen jullie steeds onze helpdesk contacteren.